Wat is dak reiniging?

Het reinigen van uw dak is een proces waarin uw dak wordt schoongespoten door middel van softwash. Het reinigen zorgt ervoor dat uw dak weer wordt teruggebracht in de originele staat. Het reinigen geeft uw dak weer een goede uitstraling en verwijdert het vuil en de schimmels en bacteriën op uw dak. Hierdoor kan het vuil uw dak niet aantasten en heeft uw dak een langere levensduur.

Waarom uw dak reinigen?

Het reinigen van uw dak heeft meerdere functies. Naast dat het dak vrij wordt gemaakt van vuil en aanslag, voorkomt het ook schade in de toekomst. Dakpannen gaan gemiddeld zo’n 50 jaar mee en ze dienen van tijd tot tijd gereinigd te worden. Het reinigen is een stuk voordeliger dan vervangen, het is dus verstandig om dit goed bij te houden.

Dak reinigen proces

Het reinigen van uw dak doet men door middel van reiniging met Softwash. Het water wordt gemengt met speciale chemie, vervolgens wordt het water tegen het dak gespoten. De chemie zorgt ervoor dat het vuil oplost en vervolgens wordt weggespoeld. Het reinigen van uw dak is een milieuvriendelijk proces. Het bevat geen schadelijke chemische middelen en kan gewoon weg worden gespoeld.

Verschillende soorten daken

Als u uw dak laat reinigen is het verstandig om te weten wat voor soort dak u heeft. Er zijn namelijk verschillende soorten daken.

  • Dakpannen
  • Leipannen
  • Shingles
  • Golfplaten

Doordat hogedruk reiniging vaak schade aan daken toebrengt, reinigt Mister Softwash te allen tijde onder lage druk. Op deze manier voorkomen wij schade aan uw dak. 

Voor meer informatie omtrent het reinigen van uw dak, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.